Хычины

2022 жылдың 18 ақпанында Жамбыл облысы Қазақстан халқы Ассамблеясының Аналар кеңесі “Анаға тағзым орталығында ұлттық тағамдарды дайындау бойынша шеберлік сыныптарын өткізді. Іс-шараға ҚХА Аналар кеңесінің мүшелері, “Архыз” қарашайлар-балқар Республикалық қоғамдық бірлестігінің Жамбыл облысындағы филиалының мүшелері, “Анаға тағзым” рухани-адамгершілік тәрбие орталығының өкілдері қатысты.

Бұл жолы қатысушылар қарашай-балқар асханасымен танысты. Шеберлік сабағын “Архыз” республикалық қоғамдық бірлестігінің мүшесі Майса Алдабаева өткізді. Ол хычин тағамын қалай дайындау керектігін түсіндірді.

Хычин – бұл қарашай-балқар асханасының ұлттық тағамы, ішінде салмасы бар жұмсақ шелпек. Майса Алдабаеваның айтуынша, бұл тағамның көптеген түрлері бар. Бұл жолы екі түрлі салмамен дайындалды. Біріншісі – ірімшік пен қайнатылған картоп, екіншісі – ет қосылған пен картоп (тартылған ет).

Хычиндар жұрт ұнататын тағамына айналып, оны әр үйде, әр асханада, әр дәмхана пісіреді. Хычиндарды жиі айранға илеп жейді.

Жамбыл облысы әкімдігі

«Қоғамдық келісім» КММ

Баспасөз қызметі орталығы